Wat Gert Crum zegt over SpanjeWijnland

crumMet plezier prijs ik SpanjeWijnLand aan. Ik ken het assortiment van deze wijnwebwinkel. Ik heb bijna alle aangeboden wijnen geproefd. Het zijn stuk voor stuk aanraders.

SpanjeWijnLand.nl is een webwinkel gelieerd aan El Gusto. El Gusto is de naam van een gezellige winkel aan de Nieuwestad in het hartje van het Friese Leeuwarden. Daar verkopen Erik en Margriet veel meer dan alleen Spaanse wijnen. Ook worsten, olie en ander lekkers en moois van het Spaanse land. Uit alles blijkt hun enthousiasme voor Spanje en het Spaanse product.

Erik en Margriet hebben lange tijd in Spanje gewoond. Ze kennen het land, ze spreken de taal en ze weten er de weg. De weg naar ambachtelijk werkende, goede producenten. Want ze kopen kritisch in. Altijd gericht op kwaliteit. Erik en Margriet staan honderd procent achter de wijnen, worsten, olie en al het andere dat ze aanbieden. Ze houden er zelf ook zo van.

Spaanse wijnen hebben een eigen, toegankelijk karakter. Die van SpanjeWijnLand zijn bovendien zeer schappelijk geprijsd. SpanjeWijnLand verkoopt geen cultwijnen. Men biedt louter eerlijke kwaliteit voor een scherpe prijs. De authentieke Spaanse wijnen bezitten een eigen identiteit, passend bij hun herkomst. Ze zijn veelal van inheemse, typisch Spaanse druivenvariëteiten gemaakt. En op een Spaanse wijze. Je proeft de lange wijnbouwhistorie, de oorspronkelijkheid en de Spaanse cultuur. Je proeft het plezier.


Gert Crum is als wijnjournalist in Nederland een autoriteit. Hij kent de wijnmarkt door en door en weet er op deskundige en boeiende wijze over te schrijven en te vertellen. Hij heeft vele wijnboeken op zijn naam staan en schrijft voor een aantal wijntijdschriften. Ook verzorgt hij vaak presentaties en proeverijen.